Коріандр безумовно багатогранна рослина, яке є
відмінним медоносом. Мед виходить світлий, прозорий, з приємним запахом, взимку
в сотах не кристалізується і добре споживається бджолами. Застосовуютьс..
Коріандр безумовно багатогранна рослина, яке є
відмінним медоносом. Мед виходить світлий, прозорий, з приємним запахом, взимку
в сотах не кристалізується і добре споживається бджолами. Застосовуються всі
частини рослини - плоди, листя, коріння. Плоди коріандру мають ароматний запах,
пряний смак, багаті на: залізо, магній, кальцій, калій, селен. Листя містять
вітаміни В1 і В2, рутин, аскорбінову кислоту, каротин, зберігають до 15% сухих
речовин. Корінь коріандру популярний у використанні кулінарної промисловості.
Для медицини і косметології важливою перевагою ефірного масла коріандру, є
виготовлення ефірного масла лілії, фіалки, троянди, лимона і апельсина. Характеристика: Суцвіття:складний зонтик Прикореневі листки:
широколопатеві; довгочерешкові; Квітки:біло-рожеві Стебло:галузисте Висота стебла:30 - 60 см Норма висіву:на 1 га - 14 кг Прибирання коріандру: 15 липня
- 10 серпня Цвіте:червень - серпень Плоди:серпень — вересень Глибина посіву:4 - 5 см Посів:14 вересня - 29 листопада; 2 лютого - 26 травня; сівба - сходи 18 - 26
днів