Забрус – це
частина бджолиних стільників, або, іншими словами, - воскова кришечка, якою бджоли закривають стільники з медом. Так як ідеально відділити воск від
меду дуже складно, під час зрізання «к..
Забрус – це
частина бджолиних стільників, або, іншими словами, - воскова кришечка, якою бджоли закривають стільники з медом. Так як ідеально відділити воск від
меду дуже складно, під час зрізання «кришечок» зі стільників ми отримуємо
забрусний мед. Вживання забрусу відрізняється від звичного вживання меду. Через
високий вміст воску в його складі смакують забрус, як смачну та корисну жуйку,
отримуючи в процесі жування всі корисні речовини. З чого ж
складається забрусний мед? До його складу входить бджолиний
віск, мед, прополіс, пилок та слюнні ферменти бджіл. Цей продукт бджільництва
містить вітаміни групи А, Е та В, органічні кислоти, ферменти та ефірні масла.
Забрус має антимікробні, протизапальні та анестезуючі властивості, прискорює
обмін речовин в організмі. Він заслужено вважається природнім антибіотиком та
часто використовується для профілактики грипу.